Toeristen op Texel?

Texel heeft de mogelijkheid gekregen om het aantal toeristen dat op het eiland overnacht, aan banden te leggen. Dat is een maatregel uit het Toeristische Toekomstplan, waarmee de Texelse gemeenteraad in 2021 heeft ingestemd.
De groei van de toeristische sector op het eiland moet worden geremd. De gemeente wil dat bereiken door in te zetten op kleinschalige faciliteiten, voor een beperkt aantal toeristen. “De kwaliteit moet groeien in plaats van de kwantiteit”
Texel is wat groter dan Winterswijk, maar er wonen minder mensen. Er overnachtten per jaar vier maal zoveel mensen als bij ons. Maar wij hebben dinosaurussen en Texel heeft alleen maar schapen.
Misschien kan Winterswijk iets van Texel leren. Google kan me niet vertellen hoe het Toeristische Toekomstplan van Texel nu uitwerkt. Weet een van onze lezers dat misschien?